Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Η φτωχεια στο facebook

Μεγαλη φτωχεια στο facebook απο πλευρας ΝΕΟΛΑΙΑΣ। Εχω καμποσοκαιρο που μπηκα και βλεπω τα ΧΑΛΙΑ των νεων। Ασχολουνται με βλακειες δεν τα απασχολει τιποτα ουσιστικο. Δεν τα αγγιζει κανενα προβλημα ουτε ανεργια ουτε ναρκωτικα ουτε εθνικα θεματα. Δεν τα γνωριζουν καν.Ασε τη γλωσσα!!!! Βολευτηκαν με τα ''γκρικλις'' που τα βοηθα να κρυψουν ανορθογραφια τους. Και αντι να κανουν μια προσπαθεια να μαθουν τη γλωσσα τους, ανταλλασουν ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ με τα ΟΡΝΙΘΟΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑ τους. ΛΥΠΗ προκαλει ολο τουτο.Καμια ελπιδα!!!!

5 σχόλια:

αργυρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
bkaounas είπε...

Έχεις δίκιο Αργύρη, αυτό όμως είναι επακόλουθο τις κατάντιας που έχει η εκπαίδευση μας, της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, της ζωής γενικά που ακολουθούμε ή που μας σπρώχνουν προς τα εκεί και το σημαντικότερο το ότι είμαστε τελικά άνθρωποι, με αδυναμίες και ελλατώματα, εκεί έγκειται όλο το παιχνίδι, δεν φιλτράρουμε, απλώς όλα τα καταπίνουμε. Χάσαμε τα βασικά μας ένστικτα και καταναλώνουμε, απλώς καταναλώνουμε και πάλι καταναλώνουμε.

αργυρης είπε...

''Επιασες'' το θεμα απ'τη σωστη του βαση Βασιλη!!!

erodios είπε...

Δεν συμφωνώ με την οπτική σας. Το εν λόγω μέσο, δεν αφορά -εκ φύσεώς του- την επίλυση ή τη συζήτηση προβλημάτων (όπως αφορά πχ ένα ιστολόγιο ή ένα ειδησεογραφικό κανάλι) όπως η ανεργία ή τα ναρκωτικά. Θα έλεγα οτι αφορά ελαφρά καθημερινά πράγματα, όπως φωτογραφίες απο οικογένειες, ευχές σε εορτές ή τραγούδια, τα οποία θα συμφωνείτε φαντάζομαι πως δεν είναι άχρηστα. Ως εκ τούτου, είναι άδικο να λέμε οτι την νεολαία δεν την αγγίζει η ανεργία, απλώς επειδή δεν γκρινιάζει στο facebook. Θα σας έλεγα λοιπόν, μην αναζητάτε ελπίδα στο facebook για την ανεργία και τα ναρκωτικά. Επίσης, η ευκολία της γραφής (ταχύτητα) με λατινικούς χαρακτήρες είναι που δείχνει αυτήν την ανορθογραφία, μιας και με τα λατινικά δεν είναι αναγκασμένος ο χρήστης να γράφει ορθογραφημένα. Εξάλλου, κι εσείς στο άρθρο σας, έχετε αμελήσει τελείως τους τόνους (που είναι πολύ σημαντικοί στην Ελληνική γλώσσα) προφανως δε, για λόγους ταχύτητος στη γραφή.

ΚΑΙΤΗ ΓΚΙΑΛΗ είπε...

Το θέμα είναι πως λειτουργεί ο καθένας μας στα Facebook, MySpace κλπ και τι αναζητά, ενημέρωση; ψυχαγωγία; επικοινωνία;