Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Νατος ο Γιωργακης





Ποιος απαγορεύει και ποιος δίνει τις συγκεκριμένες αλλά και άλλες πολλές οδηγίες; Η ΦΙΦΑ και ο πρόεδρος της, Γιόζεφ Μπλάτερ.
Αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν η χαρακτηριστική σκηνή στο τέλος του τελικού του Μουντιάλ, στη Γιοκοχάμα, όταν οι Βραζιλιάνοι παίκτες έκαναν έναν κύκλο και όλοι μαζί ευχαριστούσαν τον Θεό για τον τίτλο που είχαν κατακτήσει λίγο νωρίτερα.
Η ΦΙΦΑ όμως δεν σταμάτησε εδώ. Αναφέρθηκε και στις επιγραφές παικτών κάτω από τις φανέλες, όπως οι φράσεις «πιστεύω στον Χριστό», «Χριστέ μου, σ' αγαπώ» κ.λπ. Στη φανέλα του Ζούνιορ, στη Γιοκοχάμα, μπορέσαμε να διαβάσουμε τη φράση «100% Ιησούς», «Χριστέ μου, σ' αγαπώ» ήταν η φράση στη φανέλα (κάτω από την κυρίως αθλητική εμφάνιση) του Εντμίλσον. Δεν είναι, όμως, μονάχα οι παίκτες της Βραζιλίας που, πιστεύοντας στον Θεό και τον Χριστό, εκδηλώνονται με αυτόν τον τρόπο. Και άλλων εθνών και χωρών οι ποδοσφαιριστές καταφεύγουν στις προσευχές και ό,τι άλλο σκέπτονται πως μπορεί να τους βοηθήσει ώστε να έχουν καλή απόδοση και κυρίως να μη χτυπήσουν στη διάρκεια του αγώνα.
Η ΦΙΦΑ έκανε γνωστή την απόφαση της με το αιτιολογικό ότι «πρέπει να μένει μάκρια από κάθε εξάρτηση θρησκευτική ή πολιτική το ποδόσφαιρο». «Λάθος. Μεγάλο λάθος» και αρνητικά σχόλια ακούστηκαν απ' όλες τις πλευρές και κυρίως από ανθρώπους της Εκκλησίας, οι οποίοι χαρακτήρισαν την ανακοίνωση της ΦΙΦΑ «απαράδεκτη» και «χωρίς ευσέβεια στις θρησκείες κάθε λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: